Savanyúságkészítők Érdekvédelmi Egyesülete

Farsangi savanyú káposztás rétes recept

Megosztás:
Facebook
Email

Farsangi savanyú káposztás rétes recept

A rétesevés egy olyan sváb hagyomány, ahol a farsangot temetik és ezután jön a 40 napos böjt. Próbáljátok ki farsangi rétes receptünket!

Házi savanyú káposztás rétes

 Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 4-5 dl langyos víz
  • 2 dl étolaj
  • 1,5 kg savanyúkáposzta

 

Töltelék:

A savanyúkáposztát apróra vágjuk, kb. 1 dl étolajon dinszteljük, és folyamatos kevergetés mellett aranybarna színűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A tojásokat elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük a vizet az étolajjal és a tésztához öntjük. ½ órát dagasztjuk, majd 2 cipót formálunk belőle. Az asztalt beterítjük tiszta terítővel, lisztezzük, erre helyezzük a cipókat, melyeknek tetejét olajjal kenjük. Ezután a kész tésztát ½ órát pihentetjük, majd a terítőn óvatosan húzzuk. A korábban elkészített tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és feltekerjük. A tekercset ismét egy pici olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 190 °C-on 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!