Farsangi savanyú káposztás rétes recept
A rétesevés egy olyan sváb hagyomány, ahol a farsangot temetik és ezután jön a 40 napos böjt. Próbáljátok ki farsangi rétes receptünket!
Házi savanyú káposztás rétes
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 1 kk só
- 4-5 dl langyos víz
- 2 dl étolaj
- 1,5 kg savanyúkáposzta
Töltelék:
A savanyúkáposztát apróra vágjuk, kb. 1 dl étolajon dinszteljük, és folyamatos kevergetés mellett aranybarna színűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük a vizet az étolajjal és a tésztához öntjük. ½ órát dagasztjuk, majd 2 cipót formálunk belőle. Az asztalt beterítjük tiszta terítővel, lisztezzük, erre helyezzük a cipókat, melyeknek tetejét olajjal kenjük. Ezután a kész tésztát ½ órát pihentetjük, majd a terítőn óvatosan húzzuk. A korábban elkészített tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és feltekerjük. A tekercset ismét egy pici olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 190 °C-on 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!